Besparen op je energierekening: zo makkelijk kan het zijn

De maandelijkse energierekening is voor veel mensen een behoorlijke hap uit het maandelijkse budget. Zeker in de wintermaanden kan dit best oplopen en toch kun je hier makkelijk een paar honderd euro per jaar op besparen. Wat allereerst een hoop uitmaakt is de isolatie van je huis. En heb je daarnaast enkel of dubbel glas? Dit zijn altijd goede investeringen omdat ze heel lang meegaan en jaarlijks toch behoorlijk kunnen besparen op de energierekening.

Maar ook als je dit al hebt of hier misschien niet aan wilt beginnen heb je een aantal goede manieren waardoor je ook kunt minderen op de stookkosten. Een goede eerste zet kan zijn om alleen de ruimtes te verwarmen waar je veel bent, bijvoorbeeld de woonkamer. Sommige huizen worden helemaal verwarmd en dit is zonde als je bijvoorbeeld overdag bijna niet boven bent.

Wat ook een goede tip is om direct geld te besparen op je energierekening is het verlagen van de temperatuur naar 15 graden s’nachts en zodra je het huis verlaat. Geschat wordt dat dit ongeveer 250 euro per jaar kan besparen. Snel verdiend als je het ons vraagt. Wat ook slim is is dat je de thermostaat een uur voor je gaat slapen al uit zet. Je hebt altijd nog restwarmte in je huis waardoor je de verwarming in principe al wat eerder uit kunt zetten.

Samengevat: zorg voor een goede isolatie in huis door onder andere te zorgen voor dubbel glas. Probeer daarnaast alleen de ruimtes te verwarmen waar je ook daadwerkelijk bent. De bovenverdieping de hele dag verwarmen is dus vaak niet nodig. En zet thermostaat ‘s nachts op 15 graden om nog eens 250 euro per jaar te besparen.

Vergeet deze tips niet te delen met je vrienden zodat zij ook snel geld kunnen besparen.