Last van een middagdip? Dan kunnen deze tips jou helpen!

Een herkenbaar probleem voor velen: de middagdip. In de ochtend ben je lekker bezig met je werk, maar na de lunch heb je er geen zin meer in. Je energielevel kan dan te laag zijn. Als je hier al bewust van bent, kan je dit met deze tips voortaan voorkomen!

Eet een bewuste lunch!
Koolhydraten zijn niet per se de beste lunch optie voor in de middag. De hoeveelheid aan eten, hoe laat je precies luncht én wat je tot je neemt, zijn dingen die jij kan aanpassen om een middagdipje te voorkomen. Probeer eens alleen maar groente, proteïne en gezonde vetten tot je te nemen en experimenteer daarnaast met de hoeveelheid en de tijd. Onze maaltijden hebben invloed op onze bloedsuikerspiegel en dat heeft weer effect op hoe slaperig en sloom jij je voelt na het eten. Omdat iedereen zo verschillend op eten reageert, is het erg belangrijk om uit te gaan proberen en kijken wat voor jou werkt! Naast eten is water drinken ook zeer belangrijk. Vaak door drukte wordt eten en drinken uitgesteld. Toch kan je door uitdroging ook last krijgen van die middagdip! Eet en drink dus bewust en voldoende.

Luister naar je lichaam
Hoe stom dit ook klinkt, vaak genoeg weet je lichaam wat het beste voor je is. Het voelt vaak als falen om toe te geven aan het feit dat je niet meer wakker kunt blijven of je kunt concentreren. Toch is het wel goed om te doen. Pak even je rust. Doe bijvoorbeeld een yoga of meditatiesessie. Mocht je nou thuis werken kan je er ook voor kiezen om een dutje te doen.

Zintuigen moeten geprikkeld worden
Door je zintuigen te prikkelen, zal jij een stuk alerter worden. Probeer eens etherische oliën uit. Deze zijn niet alleen goed om te ontspannen, maar ook voor een oppepper. Doe een druppeltje pepermuntolie op je handen en breng het aan op je gezicht (blijf weg van je ogen!). Ook kauwgom kauwen helpt. Dit verhoogt jouw concentratievermogen. Kies voor groene munt of kaneel in plaats van fruitsmaakjes.

Benieuwd naar welke tips er nog meer zijn? Klik dan op de volgende pagina!