Last van slapeloze nachten door muggen? Door deze lifehack niet meer!

Er is niks irritanter dan dat je probeert te slapen, maar er een mug door je kamer zoemt. Muggen zijn voor velen een grote ergernis. Door het gezoem wordt jouw rust verstoord en de volgende dag wordt je wakker met muggenbulten. Niemand wordt hier blij van. Maar hoe kom je nou van die beesten in je kamer af? De volgende tips zullen jou een muggenloze nacht bezorgen!

Jouw adem vangt de mug
Hoe spoor je nou die ene mug op? Hier bestaat een handig trucje voor. Wat heb je nodig? Jouw adem en een zaklamp! Dat muggen op licht afkomen is een fabel, desondanks helpt licht wel bij het vangen van een mug. Het is belangrijk dat in je kamer alle lampen uit staan en het helemaal donker is (wat waarschijnlijk al het geval was als je probeerde in slaap te komen). Pak de zaklamp (van je telefoon) en adem uit binnen je lichtstraal.
Dit zal werken, omdat muggen op de geur van jouw adem afkomen. Je moet wel even geduld hebben… Het licht van de zaklamp helpt je vervolgens om de mug te zien én hem vervolgens te vangen. Klus geklaard!

Is dit een te moeilijke manier voor jou? Wees niet getreurd! Er is ook een versie voor de luie mensen onder ons. Benieuwd? Klik dan op de volgende pagina!