Smaakt koriander voor jou naar zeep? Dit is waarom!

Koriander: je moet er maar van houden. Velen vinden dit kruid niet echt lekker smaken en anderen vinden koriander juist weer heerlijk. Degene die dit kruid niet lekker vinden, zeggen vaak dat het naar zeepsop smaakt. Nu blijkt het dan ook echt te zijn dan je er niks aan kunt doen! 4 tot 14 procent ervaart namelijk een zeepachtige smaak bij het eten van koriander.

Uit onderzoek is gebleken dat je deze spraakmakende kruiden niet zomaar kun leren eten. Of jij het lekker vindt, heeft alles te maken met jouw genen. Dus als je van plan was om het blijven te proberen tot dat je het lekker vond, dan adviseer ik je om dat idee op te geven.
Volgens dit onderzoek hebben de mensen die koriander naar zeep vinden smaken allemaal hetzelfde gen. Namelijk het OR6A2 gen. Deze mensen kunnen aldehyde chemicaliën ruiken. Deze zitten dus in koriander en zeep. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat mensen met dit gen zeep proeven bij het eten van koriander. Als je dit gen dus niet hebt, dan zal je die zeepsmaak ook nooit begrijpen of gaan ervaren.

Benieuwd welke kruiden je in plaats van koriander tijdens het koken kunt gebruiken? Lees dan de volgende pagina!