Zo vaak in de week zou je eigenlijk moeten stofzuigen!

Stofzuigen is niet iedereen zijn favoriete taakje. Toch weten we allemaal dat aan deze taak niet te ontkomen valt. Maar hoe vaak moet je nou eigenlijk je vloer stofzuigen?

Per persoon verschilt het natuurlijk hoe schoon jij je huis wilt hebben. De ene wil altijd dat alles spic en span is, de ander kan wel leven met een paar kruimeltjes op de grond. Qua stofzuigen zijn er mensen die het maar een paar keer per week doen, maar anderen doen het weer iedere dag. Je vloer is wel een grote bron van bacteriën. Je loopt hier namelijk iedere dag op. Met of zonder schoenen. Alles van buiten neem je mee naar binnen. Hoe vaak je zou moeten stofzuigen hangt dan ook af van hoeveel mensen er over de vloer komen en in je huis wonen.

Naast mensen zijn dieren ook grote vervuilers. Katten en honden kunnen enorm verharen… Dit is niet zo heel hygiënisch. Als je een huisdier hebt is het dan ook enorm belangrijk om iedere dag te stofzuigen. Naast dat zij verharen, trekt hun vacht ook veel stof aan.

Benieuwd naar het effect van jouw vloer op het aantal keer stofzuigen? Klik dan op de volgende pagina!